Научноизследователска и развойна дейност на Persil

Научноизследователска и развойна дейност на Persil

Persil е препарат, който поставя специални изисквания към себе си. И вече повече от 100 години. Чистотата, производителността и защитата на текстила са във фокуса на нашите изследвания и разработки, за да постигнем винаги най-добрия резултат за вас.

Разнообразието от материали и текстилни композиции никога не е било по-голямо от днешното. Следователно е още по-важно да се грижите за тези материали с подходящия препарат - така че да можете да се наслаждавате на любимите си дрехи още дълго време. Вашият текстил трябва да бъде безупречно чист, цветовете да останат ярки, а материята да бъде толкова красива, колкото и първия ден.

За да се постигнем това, се провеждат голям брой обширни тестове. Това е единственият начин да гарантираме, че можем да ви предложим надеждно качество.

Кратък преглед на различните тестове:

Специална машина за замърсяване с петна се използва за нанасяне на често срещани замърсявания като какао, грим, червило, червено вино или машинно масло върху различни тъкани. Равните, почти еднакви петна осигуряват идеални условия за сравнителни тестове за пране, които се извършват с 400 перални машини от различни марки или различни страни на произход.

По този начин над един милион петна се измиват и впоследствие се оценяват всяка година. Дали текстилът е засегнат от посивяване или цветовете са запазени, можем да проверим в нашата стая за вземане на проби при специални условия на постоянно осветление.

След това текстилът се тества в климатичната камера с постоянна влажност за устойчивост на разкъсване, грапавост на повърхността и възли от влакна.