Skip to Content

Полезни съвети за прането: чувствителна кожа

no information

Чувствителна кожа или новородено бебе? Следвайте съветите, за да сведете до минимум риска от раздразнение на кожата

Имате ли чувствителна кожа или новородено бебе вкъщи? Знаете ли, че дебелината на кожата на бебето е само една трета от тази на възрастните, което я прави много по-нежна и лесно раздразнима от перилните препарати? Прочетете повече съвети как да сведете до минимум риска от раздразнение на кожата при пране.

1 Правилен продукт

Вие или някой от семейството Ви развивали ли сте кожни алергии? Можете да намалите значително риска от алергични реакции, като използвате единствено хипоалергенни препарати. Persil създаде продукти, които предлагат идеална чистота и грижа за Вашето пране, както и нежна грижа за кожата Ви. Препоръчан от ECARF и одобрен от дерматолози.

2 Ниво на дозиране

Спазвайте нивото на дозиране на продукта както е предписано на опаковката според количеството и замърсеността на прането.

3 Циркулация на водата

Уверете се, че барабанът не е пълен, за да може водата да циркулира по-добре и прането да се изплакне от препарата.

4 Правилно изплакване

Оставете цикъла на изплакване да приключи, така че всякакви остатъци от препарата да бъдат отстранени. Ако изберете кратка програма, обърнете внимание на цикъла на изплакване, защото при тези програми се използва по-малко вода за изплакване. Ако не сте сигурни, използвайте функцията „по-дълго изплакване“ или повторете цикъла на изплакване.

5 Сушене на дрехите

Навън ли сушите Вашето пране? Това обикновено е по-приятно и забавно. Но не е за предпочитане в сезона на алергиите, когато много полени във въздуха могат да попаднат върху Вашето пране и да причинят дразнене при носене на дрехите.

6 Нови дрехи

Уверете се, че новозакупените дрехи са изпрани един или два пъти преди да ги облечете за пръв път, за да отстраните всякакви фабрични остатъци и багрила и за да се омекотят дрехите, така че да се ограничи риска от възпаление на кожата

Най-новото от Persil

  • Как да премахнете петна от мастило и химикал

    Как да премахнете петна от мастило и химикал

  • Как да премахнете петна от пот от ризи

    Как да премахнете петна от пот от ризи

  • Как да премахнете петна от кафе и чай

    Как да премахнете петна от кафе и чай