Skip to Content

Кожата по време на бременност

Кожата по време на бременност

 

Как ще се измени тялото ви по време на бременност?

Бременността при всяка жена има различни ефекти поради високото ниво на хормони, но на всяка бременна жена може да се случи да се чувства дехидратирана или да има повишена чувствителност на кожата. Тези ефекти може да бъдат свързани със сърбеж или понякога с обриви. Мекотата и блясъкът на кожата също могат да бъдат загубени по време на бременност.

Как дрехите влияят на кожата на бременна жена?

Дрехите могат да причинят дразнене и алергия, особено при хора с чувствителна кожа и следователно при бременни жени. Как кожата реагира на дрехите зависи от вида на текстила, но и остатъците от перилните препарати може в някои случаи да играят роля.

Влияят ли перилните препарати по време на бременност?

Да, тъй като перилните препарати съдържат много съставки (повърхностноактивни вещества, парфюми, ензими и избелващи средства), а някои от тях в някои случаи могат да причинят кожно дразнене, особено при хора с чувствителна кожа (като бременни жени) и хора, страдащи от алергии).

Кои перилни препарати могат да защитят кожата по време на бременност?

Persil и Silan разработиха продукти, които предлагат перфектна чистота и грижа за вашето пране, същевременно са нежни към кожата. Тествани от (Европейски център за изследване на алергиите)и одобрени от дерматолози.