Skip to Content

Хигиенна бедност

Каква е ситуацията с Хигиенната Бедност в България

Какво е хигиенна бедност?

В България хиляди семейства с деца са засегнати от хигиенна бедност. Те не могат да си позволят много от продуктите за ежедневна хигиена и лична грижа – включително перилни препарати и възможността за ежедневно пране на дрехи. Това е, което повечето от нас приемат за даденост, което е отказано на хората с ниски доходи. Те са в клопката на избора дали да се отопляват, да плащат наема си или да ядат и чистите дрехи далеч не са първи приоритет.

Засяга живота на хиляди деца

За съжаление носенето на мръсни дрехи води до много странични ефекти. Пречи на децата да изживеят детството си безгрижно и да покажат талантите си. Това води до тормоз, неучастие в социални дейности и ги затормозява да се сблъскват с непривични за възрастта им проблеми. Някои последствия не личат на пръв поглед - ефектите върху психическото благополучие и увереност на децата. Чистите дрехи не трябва да са лукс. Вярваме, че това е основно човешко право.

You need to accept cookies to play this video

Ние се стремим към промяна

Искаме да гарантираме, че всяко дете има достъп до чисти дрехи и че мръсните дрехи не му пречат да осъществи всичките си мечти. Затова искаме да се борим с хигиенната бедност и да установим правото на чисти дрехи за всеки.

Повече за #righttocleanclothes

  • Какво правим

    Вярваме, че децата трябва да се открояват със своите таланти, а не с петната си. Затова се борим с хигиенната бедност.

  • Как да участвам

    С всяка покупка ни помагате да постигнем нашата цел за още повече възможности за децата, страдащи от хигиенна бедност.

  • Нашите партьори

    Тук можеш да научиш повече за нашите партньори, които ни помагат в мисията ни за правото на чисти дрехи.