Skip to Content

Как да предпазим кожата си?

Как да предпазим кожата си?

 

1. Осигурете достатъчно хидратация
Достатъчната хидратация е от решаващо значение за правилното овлажняване на кожата. Затова трябва да се консумира по минимум 1.5 л. вода на ден.

2. Яжте здравословни  мазнини 
Сухата кожа не съдържа достатъчно липиди и следователно не е в състояние да поддържа хидратацията си по естествен начин  и няма защита. Приемът на мазнини е от съществено значение за подновяване на кожата по-бързо и избягване на раздразнения и сърбеж. Трябва да осигурим в нашето хранене достатъчно здравословни мазнини като сьомга, сардини, скумрия или херинга.

3. Избягвайте негативните ефекти
Избягвайте цигарен дим, алкохол, излагане на слънце, замърсяване, които произвеждат свободни радикали. За да противодействате на това, консумирайте храни, съдържащи антиоксиданти. Такива са къпини, малини, ягоди, цвекло, артишок, аспержи, броколи, жълти чушки, червено зеле, бял боб и др.

4. Избършете, вместо да разтривате
Когато си взимате душ или вана, подсушете с мека кърпа, без да се търкате прекалено силно, особено лицето си - по-добре е да потупвате внимателно, отколкото да избърсвате енергично. Веднъж месечно се поглезете със скраб. Това ще ви позволи да премахнете мъртвата кожа, която скрива блясъка на кожата. Самият жест стимулира циркулацията и подобрява еластичността на кожата.