Чувствителна кожа и често задавани въпроси (ЧЗВ)

Nubrozdintas, kraujuojantis berniuko kelis. Kojos stambiu planu.

Какво е чувствителна кожа?

Чувствителната кожа по-лесно може да бъде раздразнена и възпалена, което причинява зачервяване, обриви, пъпки сърбеж. Лицата с чувствителна кожа трябва да внимават при покупката на продукти, особено сапуни и перилни препарати, които са най-често срещаните дразнители за кожата. Обикновено това са малките и подрастващи деца, хора предразположени към алергии и възрастни хора.

Какво е важно при перилния препарат за чувствителна кожа?

При перилните препрати за чувствителна кожа е важно да бъдат изключително нежни и щадящи кожата. По тази причина гамата от продукти за чувствителна кожа на Persil и Silan са дерматологично тествани и одобрени като подходящи за чувствителна кожа и склонна към алергии, от ECARF( Европейски център за изследване на алергии). Перилният препарат Persil (прах и гел) и омекотител Silan съдържат специално разработени аромати, които не дразнят кожата и не съдържат оцветители.

Трябва ли хората с алергии да използват само продукти, които не съдържат аромати?

Не, хората страдащи от алергии също може да използват перилни препарати с аромат. Хората страдащи от алергии, които не могат да използват такива продукти, трябва да използват без аромат. Освен това, в съответствие с директивата на Европейския съюз, някои аромати, които са по-често свързани с алергии, са посочени на етикета на продукта. Това помага на потребителите да изберат подходящ за тях продукт.

Трябва ли хората с алергии да използват само перилни препарати, които не съдържат консерванти?

Не е така. Бихме искали да обясним защо нашите течни перилни препарати съдържат консерванти. Докато твърдите перилни препарати може да не съдържат консерванти, поради техния химически състав, при течните препарати те са необходимост, за да се гарантира стабилността на формулата. Поради тази причина добавяме консервант към Persil Sensitive гел, за да защитим продукта. Persil Sensitive гел е сертифициран като перилен препарат, подходящ за хора, склонни към алергии, от ECARF (Европейски център за изследване на алергиите). Относно консервант метилизотиазолинон, печат ECARF  означава, че се използва много ниска доза, която е под стойността на количеството, което причинява нежелани реакции.

Кои материи са идеални за чувствителната кожа?

Дрехите, които влизат в контакт с чувствителна кожа, трябва да са направени от чист нетретиран памук или коприна, която е имала възможно най-малък досег с бои. Вълната и синтетичните материи могат да подразнят кожата и затова не се препоръчват.

Трябвали хората с алергии да използват по-малка доза перилен препарат, отколкото е препоръчано на опаковката на Persil Sensitive?

Не, Persil Sensitive  трябва да се използва спрямо препоръчителната доза, написана на етикета на продукта, в зависимост от твърдостта на водата и степента на замърсяване на прането.

Дали Persil Sensitive е достъпен за купуване само на специални места?

Не, Persil Sensitive е достъпен за купуване в търговската мрежа, като хранителни магазини, дрогерии, супермаркети и др.

Как да се перат бебешките и детските дрехи?

Разделете прането на бели, светли и тъмни дрехи. Изперете белите дрехи отделно. Използвайте Persil Sensitive гел или прах и добавете Silan Sensitive омекотител, за да запазите дрехите си меки. Обърнете внимание на степента на замърсяване на прането при дозиране на перилния препарат.

Трябва ли бебешките дрехи да се перат предварително преди първо носене?

Да, бебешките дрехи трябва да се изперат при възможно най-висока температура преди първото носене, за да се отстранят всички химикали и вредни вещества, които тъканта може да съдържа.

Трябва ли бебешките дрехи да се перат поотделно?

Не, бебешките дрехи може да се добавят към обикновено, пране като се перат на най-високата температура, препоръчана на етикета.

Може ли да се използва омекотител за бебешките дрехи?

Да, омекотителят за тъкани изглажда повърхността на тъканта, като не само я прави по-мека, но също така помага да се предотврати дразненето на кожата. Омекотители за тъкани за чувствителна кожа като Silan Sensitive са особено подходящи за бебета и хора, страдащи от алергии.