Как да премахнете петна от червено вино

Чаша червено вино в края на дълъг ден може да подейства отпускащо и според много лекари всъщност е полезна за Вас. Но петната от червено вино могат да се получат с едно бутване на масата или невнимателно движение на ръката Ви. Преди петното да има шанс да засъхне, трябва да го премахнете. Ето какво да направите.

Как да премахнете петна от червено вино

Типове петна от червено вино

Съществуват най-различни видове вино. Някои вървят добре със стек, други с риба, а за да усетите най-добрия вкус на трети, трябва да ги консумирате с паста. Независимо дали отпивате шира, мерло, сира, малбек, пино ноар или розе, трябва да знаете какво да правите, ако те Ви направят петно.

Премахване на петна от червено вино: Стъпка по стъпка

  1. Изберете перилен препарат на Persil
  2. Третирайте предварително петното, но внимавайте да не го търкате
  3. Изперете на най-високата позволена температура за материята според етикета на дрехата
  4. Вижте дали петното от червено вино е изчезнало

 

Изберете перилен препарат

При червеното вино колкото по-бързо действате, толкова по-голяма е вероятността да се справите с петното. Така че веднага щом разлеете вино, използвайте хартиени кърпи, за да попиете колкото се може повече течност. Не търкайте петното; това само ще влоши нещата. След като премахнете колкото се може повече вино, нанесете перилния препарат и препарата за премахване на петна.

Изперете тъканта

Изплакнете препарата за премахване на петна, след което изперете дрехата с гореща вода. Температурата на водата ще зависи от материята. Разгледайте етикета на дрехата, за да видите каква температура се препоръчва.

Проверете петното

  • Ако петното от вино е особено дълбоко или е било оставено да престои, третирането може да не проработи от първия път. След изпиране проверете дали петното е изчезнало. Ако не е, третирайте предварително и изперете отново. При упорити петна също така можете да накиснете в разтвор от перилен препарат на Persil и вода.

Премахване на петна от червено вино от специални типове пране и материи

Когато трябва да премахнете червено вино от дънки, от покривки на маси, от кожени дивани или някакъв друг тип пране, стъпките по-горе обикновено ще свършат работа. Ако типът дреха не може да се пере в пералня, обработете конкретната зона, след което изплакнете с възможно най-малко вода преди да изсушите на въздух.

Ако става дума за деликатна материя като например вълна, велур или коприна, третирайте с Perwoll Wool & Silk, след което изперете ръчно, за да премахнете петното.

Премахване на петна от червено вино от бели дрехи и домашни принадлежности

Червеното и бялото правят розово, а това не е цветът, който искате да остане по Вашите покривки и бели дънки. При петно от червено вино върху бяла дреха, действайте бързо, като следвате горепосочените стъпки, за да премахнете петното напълно. При порести материи, като например лен и памук, се уверете, че оставяте на перилния препарат и препарат за премахване на петна достатъчно време, за да проникне във влакната и да достигне до цялото петно.

Премахване на засъхнало или старо петно от червено вино

Старите и засъхнали петна от червено вино са много по-трудни за отстраняване от пресните, но не и невъзможни. Първото нещо, което трябва да направите, е да накиснете тъканта в топла вода. Това ще помогне за „съживяване“ на петното. След това третирайте предварително както обичайно, като деликатно втривате перилния препарат на Persil в петното. Оставете го да подейства около 30 минути и изплакнете в топла вода. Накиснете отново в гореща вода, след това изплакнете в по-студена вода. Изперете дрехата и я оставете да изсъхне. Повторете при необходимост, докато се справите напълно с петното.

Натурални средства за премахване на петна от червено вино

Натуралните средства за премахване на петна може да се справят с премахването на някои петна, но обикновено не са най-добрите варианти. Много от тях като например газираната вода и студеното мляко, може да подействат след часове – ако въобще подействат. Други, като лимоновият сок и перхидролът всъщност могат да променят цвета на изцапаната зона. Перилният препарат и препарат за премахване на петна на Persil е различен. Той е създаден, за да премахва кал, мръсотия и петна.

Петно от червено вино е изцапало ризата или покривката Ви? Премахнете го бързо с перилен препарат на Persil и тези съвети.

Още продукти

  • Persil Universal Прах

    Persil Universal прах

  • Persil Universal Гел

    Persil Universal гел

  • Persil Color Прах

    Persil Color прах

Най-новото от Persil

  • Как да премахнете петна от пот от ризи

    Как да премахнете петна от пот от ризи

  • Как да премахнете петна от кафе и чай

    Как да премахнете петна от кафе и чай