Типове петна от червено вино

Съществуват най-различни видове вино. Някои вървят добре със стек, други с риба, а за да усетите най-добрия вкус на трети, трябва да ги консумирате с паста. Независимо дали отпивате шира, мерло, сира, малбек, пино ноар или розе, трябва да знаете какво да правите, ако те Ви направят петно.

 

Премахване на петна от червено вино: Стъпка по стъпка

  1. Изберете перилен препарат на Persil
  2. Третирайте предварително петното, но внимавайте да не го търкате
  3. Изперете на най-високата позволена температура за материята според етикета на дрехата
  4. Вижте дали петното от червено вино е изчезнало

 

Изберете перилен препарат

При червеното вино колкото по-бързо действате, толкова по-голяма е вероятността да се справите с петното. Така че веднага щом разлеете вино, използвайте хартиени кърпи, за да попиете колкото се може повече течност. Не търкайте петното; това само ще влоши нещата. След като премахнете колкото се може повече вино, нанесете перилния препарат и препарата за премахване на петна.

 

Изперете тъканта

Изплакнете препарата за премахване на петна, след което изперете дрехата с гореща вода. Температурата на водата ще зависи от материята. Разгледайте етикета на дрехата, за да видите каква температура се препоръчва.

 

Проверете петното

  • Ако петното от вино е особено дълбоко или е било оставено да престои, третирането може да не проработи от първия път. След изпиране проверете дали петното е изчезнало. Ако не е, третирайте предварително и изперете отново. При упорити петна също така можете да накиснете в разтвор от перилен препарат на Persil и вода.

 

Премахване на петна от червено вино от специални типове пране и материи

Когато трябва да премахнете червено вино от дънки, от покривки на маси, от кожени дивани или някакъв друг тип пране, стъпките по-горе обикновено ще свършат работа. Ако типът дреха не може да се пере в пералня, обработете конкретната зона, след което изплакнете с възможно най-малко вода преди да изсушите на въздух.

 

Ако става дума за деликатна материя като например вълна, велур или коприна, третирайте с Perwoll Wool & Silk, след което изперете ръчно, за да премахнете петното.

 

Премахване на петна от червено вино от бели дрехи и домашни принадлежности

Червеното и бялото правят розово, а това не е цветът, който искате да остане по Вашите покривки и бели дънки. При петно от червено вино върху бяла дреха, действайте бързо, като следвате горепосочените стъпки, за да премахнете петното напълно. При порести материи, като например лен и памук, се уверете, че оставяте на перилния препарат и препарат за премахване на петна достатъчно време, за да проникне във влакната и да достигне до цялото петно.

 

Премахване на засъхнало или старо петно от червено вино

Старите и засъхнали петна от червено вино са много по-трудни за отстраняване от пресните, но не и невъзможни. Първото нещо, което трябва да направите, е да накиснете тъканта в топла вода. Това ще помогне за „съживяване“ на петното. След това третирайте предварително както обичайно, като деликатно втривате перилния препарат на Persil в петното. Оставете го да подейства около 30 минути и изплакнете в топла вода. Накиснете отново в гореща вода, след това изплакнете в по-студена вода. Изперете дрехата и я оставете да изсъхне. Повторете при необходимост, докато се справите напълно с петното.

 

Натурални средства за премахване на петна от червено вино

Натуралните средства за премахване на петна може да се справят с премахването на някои петна, но обикновено не са най-добрите варианти. Много от тях като например газираната вода и студеното мляко, може да подействат след часове – ако въобще подействат. Други, като лимоновият сок и перхидролът всъщност могат да променят цвета на изцапаната зона. Перилният препарат и препарат за премахване на петна на Persil е различен. Той е създаден, за да премахва кал, мръсотия и петна.

 

Петно от червено вино е изцапало ризата или покривката Ви? Премахнете го бързо с перилен препарат на Persil и тези съвети.

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.