Полезни съвети след изпирането

no information

Как да третирате Вашето пране след изпирането

Извадете дрехите от пералнята възможно най-скоро след изпиране и ги изсушете. Това ще предпази влажното пране от развиващите се неприятни миризми. Също така ще се избегне ненужното намачкване на прането и ще се улесни гладенето, което спестява електроенергия.

Сушене на открито

Изкарайте прането навън възможно най-скоро след изпирането. Това ще го предпази от образуване на плесени и ненужно намачкване. Ако изпънете прането и му придадете форма, когато го простирате, гладенето ще бъде по-лесно. Ризите и блузите могат да се сушат, като се поставят върху закачалки. Ако е възможно, вълнените и копринените дрехи се сушат в хоризонтално положение и не се излагат на пряка слънчева светлина.

Сушене в сушилня

Сушилнята спестява много време, защото не се налага да простирате навън. Също така предотвратява голямата влажност в апартамента Ви в случай, че сушите прането вътре. Има и допълнителна полза за дрехите. Например хавлиените кърпи, изсушени в сушилнята, стават приятни и меки.  Въпреки това не слагайте фини дрехи в сушилнята. Символите върху етикетите показват дали съответната дреха може да се суши в сушилнята.

Най-новото от Persil

  • Как да премахнете петна от мастило и химикал

    Как да премахнете петна от мастило и химикал

  • Как да премахнете петна от пот от ризи

    Как да премахнете петна от пот от ризи

  • Как да премахнете петна от кафе и чай

    Как да премахнете петна от кафе и чай