Как да премахнете петна от бели дрехи

Белите дрехи изглежда като че ли са най-трудни да се поддържат чисти. Независимо колко сте внимателни, те сякаш привличат най-лошите петна, включително горчица, кетчуп и сосове, храна, дезодорант, кръв, петна от пот, петна от вино, кафе и чай. Дори парче шоколад може бързо да се превърне в катастрофа. Този тип петна не могат да се пренебрегват. Когато трябва да премахнете петна от бели дрехи, използвайте следните инструкции.

Как да премахнете петна от бели дрехи

Премахване на петна от бели ризи

Белите ризи са изложени на риск от редица типове петна, включително храна, сосове и сокове. Но най-честите типове петна, с които може да се сблъскате, са тези от дезодорант и пот. Те оставят жълти следи и може да бъде трудно да ги отстраните изцяло от белите дрехи. Те също така имат и специфична миризма.

Премахване на петна от бели панталони и къси гащи

Панталоните и късите гащи често са по-податливи на петна от трева, кал, мръсотия, плажно масло, лосиони и кремове. Но ако имате деца, знаете, че белите панталони и къси гащи лесно привличат петна от разлети плодови и зеленчукови сокове. Дори и като възрастен може в миг на разсейване да избършете ръцете си в панталоните и да оставите храна и мазнина върху тях.

Премахване на петна от бели рокли

Белите рокли са красиви и изпълнени с жизненост, така че поддържането им чисти е от изключително значение. Независимо дали отивате към олтара с такава рокля или просто се наслаждавате на слънчев ден навън, най-честите типове петна, които увреждат белите рокли, са гримът и петната от кръв. Много от белите рокли са направени от деликатни материи. Това често означава, че трябва да бъдат изпирани на ръка или оставяни на химическо чистене с цел да се премахне петното. Винаги четете етикета с инструкции преди да започнете предварителна обработка на петното и винаги се консултирайте с професионалист, когато не сте сигурни.

Премахване на петна от бели маратонки

Белите маратонки обикновено са магнити за петна от трева, кал, листа и мръсотия, но често са изисквани в училище за часовете по физическо възпитание и спорт. Премахването на петна от маратонки е различно от това при други типове дрехи. Ако става дума за кал и мръсотия, изчакайте, докато засъхнат напълно и после използвайте мека четка, за да избършете мръсотията.

След това изплакнете обувките с топла вода. Трябва да внимавате да не залеете с твърде много вода и да накиснете обувките. След това, нанесете Вашия перилен препарат на Persil и търкайте маратонките с четка или кърпа. Изплакнете старателно. Повторете при необходимост.

След като петното изчезне, използвайте хартия, като я напъхате в маратонките. Това ще поддържа формата на обувките, докато изсъхват. Сложете бялата маратонка пред вентилатор, така че да изсъхне бързо.

Премахване на петна от бели дрехи: Стъпка по стъпка

Трябва да отстраните петна от бели дънки, ризи, панталони или къси гащи? Следвайте тези стъпки.

  1. Изберете перилен препарат на Persil, предназначен за почистване на бели дрехи
  2. Третирайте предварително петното с Вашия препарат
  3. Изперете и изплакнете
  4. Проверете дали петното е изчезнало и повторете стъпките при необходимост
  5. Изсушете на слънце, за да спомогнете за естествено избелване на петното

Избор на препарат за премахване на петна

Persil Universal или Persil Power Гел са специално предназначени да отстраняват мръсотия, зацапване и кал от белите дрехи. Този препарат е достатъчен, за да отстрани петното Ви; избягвайте да използвате натурални средства за премахване на петна като лимонов сок или перхидрол, които може да променят цвета на белите Ви дрехи.

Третирайте предварително зоната

Следващите Ви стъпки ще бъдат да определите с какъв тип петно си имате работа. За петна, причинени от течности, като сок и напитки, кръв, както и петна от червено вино, попийте бялата дреха с чиста кърпа, за да премахнете колкото е възможно повече течност, след това промийте с хладка вода от опаката страна. Ако петното е причинено от храна или мазнина, премахнете колкото е възможно повече от замърсителя, било то твърд или полутвърд. След тези стъпки нанесете препарата на Persil върху петното.

Ако петното е упорито, можете също така да го накиснете в разтвор на перилен препарат в хладка вода. При възможност избягвайте изобщо да използвате гореща вода, тъй като това може да направи петното трайно.

Изперете и изплавете

Преди да перете бели дрехи, винаги поглеждайте към етикета с инструкции за третиране, за да видите дали материята може да се пере в пералня. За деликатни тъкани, които изискват пране на ръка, използвайте Perwoll Wool & Silk. За всички останали тъкани изперете на най-високата температура, която е безопасна за материята.

Проверете дали петното е изчезнало

Проверете, за да видите дали петното е още там след цикъла на изпиране. Ако личи, повторете стъпките на предварително третиране и изпиране. За допълнителна помощ при отстраняване на петна, изсушете белите дрехи на слънце, което по естествен начин ще избели материята.

Не е нужно притежаването и носенето на бели дрехи да е бреме. Използвайте тези съвети, за да премахнете най-честите типове петна и да поддържате белите си дрехи свежи.

Още продукти

  • Persil Universal Гел

    Persil Universal гел

  • Persil Universal Прах

    Persil Universal прах

  • Persil Color Гел

    Persil Color гел

Най-новото от Persil

  • Как да премахнете петна от мастило и химикал

    Как да премахнете петна от мастило и химикал

  • Как да премахнете петна от пот от ризи

    Как да премахнете петна от пот от ризи

  • Как да премахнете петна от кафе и чай

    Как да премахнете петна от кафе и чай