Сортиране и предварително третиране на прането

Сортиране и предварително третиране на прането

Открийте как да сортирате и третирате предварително Вашето пране

Вид текстил: Деликатните материи ( напр. вълна или коприна) не бива да се перат заедно с по-груби материи (напр. хавлиени кърпи).

Температура на пране: Препоръчва се да обърнете внимание на символите от етикетите за грижа за дрехите. Оттам ще видите коя е подходящата температура за пране.

Степен на замърсяване: Силно замърсените дрехи (с упорити петна) не бива да се перат заедно със слабо замърсени дрехи (напр. само от пот).

Наситеност на цветовете (само за цветно пране): Червените и особено черните дрехи могат да избелеят и затова трябва да се перат заедно с дрехи с подобни цветове. Обърнете внимание на препоръките върху етикетите на дрехите.

 

Предварителна обработка на прането: Силно замърсените материи трябва веднага да се изперат. Пресните петна се отстраняват много по-лесно в сравнение със засъхналите. Петната могат да се обработят предварително с Persil Regular Гел или Persil Color Гел. Просто сложете малко количество гел върху петното, втрийте го леко с дозатора и го оставете да подейства максимум 10 минути, след което изперете както обикновено.

Най-новото от Persil

  • Как да премахнете петна от мастило и химикал

    Как да премахнете петна от мастило и химикал

  • Как да премахнете петна от пот от ризи

    Как да премахнете петна от пот от ризи

  • Как да премахнете петна от кафе и чай

    Как да премахнете петна от кафе и чай