Как да премахнете петна от дезодорант

Дезодорантът помага за намаляване на миризмите, свързани с пот и изпотяване. Но ако дезодорантът влезе в контакт с ризата Ви, лесно може да се образува петно. Ето какво да правите, когато това се случи.

Как да премахнете петна от дезодорант

Типове петна от дезодорант

Първото нещо, което трябва да направите, е да определите какъв тип дезодорант е оставил петно върху дрехата Ви. Може да е любимият Ви стик дезодорант, от рафта в банята. Но съществуват и други типове дезодоранти, чиято цел е да намалят телесните миризми, тези в нашите автомобили или домовете ни. Може да са ароматизатори, спрейове или абсорбатори на миризми. Някои дезодоранти са течни, така че е лесно да ги разлеете върху дрехите си.

Премахване на петна от дезодорант: Стъпка по стъпка

  • Изберете препарат Persil, който е подходящ за типа и цвета на материята;
  • Третирайте предварително зоната;
  • Изперете дрехата на най-високата температура, която не би увредила материята;
  • Проверете дали петното е изчезнало преди да изсушите.

Избор на препарат

Когато премахвате петна от дезодорант от дрехи, изберете перилен препарат на Persil, който е най-подходящ за цвета и типа на материята. Persil Universal или Persil Power Гел премахват петна от бели дрехи. Persil Color или Persil Color Гел са подходящи за цветно пране. Perwoll Wool & Silk може да отстранява петна от деликатни тъкани, които трябва да се перат само на ръка, като не ги уврежда.

Третиране на зоната

Когато трябва да премахнете петно от дезодорант от черна рокля, дънково яке или бяла риза, първата стъпка в отстраняването му е да нанесете препарат на Persil. Нанесете го върху петното, като първо винаги проверявате устойчивостта на цветовете при цветни дрехи. Оставете да подейства до 30 минути, след което изплакнете.

Изперете дрехите

Изперете на най-високата температура, която не би увредила материята. Можете да откриете тази информация на етикета с инструкции за третиране. Използвайте дозата за „силно замърсено пране“ на избрания от Вас перилен препарат на Persil.

Уверете се, че петното е изчезнало

Винаги се уверявайте, че петното е напълно изчезнало, преди да сложите дрехите в сушилнята. Ако не е, повторете процеса на предварително третиране и изпиране.

Как да премахнете петна от дезодорант от специални типове пране и материи

Когато премахвате петна от дезодорант от ризи, сутиени, рокли и други типове дрехи, стъпките по-горе обикновено са ефективни лесни и бързи. Ако обаче става дума за тип пране или материя, които не могат да бъдат изпрани, може да Ви е необходим различен подход.

Ако петното е на тапицерия или килим, нанесете препарата на Persil, оставете го да престои няколко минути, след което изплакнете с вода. Може да трябва да повторите това няколко пъти. Като използвате чиста кърпа или гъба, попийте колкото е възможно повече течност, така че да предотвратите появата на мухъл и плесен.

За деликатни тъкани като вълна, коприна и сатен, трябва да използвате Perwoll Wool & Silk. За разлика от полиестера и памука, тези тъкани трябва да бъдат изпирани деликатно на ръка, за да се отстранят петната.

Премахване на петна от дезодорант от дрехи с различни цветове

Петната от дезодорант имат склонност да полепват по цветни дрехи особено ако те са тъмен цвят, като например синьо или черно. Това е така, защото много дезодоранти са бели или мръсно бели. В повечето случаи можете да следвате стъпките по-горе, за да премахнете всякакви петна от дезодорант от цветните си дрехи. Не забравяйте да използвате Persil Color или Persil Color Гел и първо проверете устойчивостта на цветовете.

 

Премахване на засъхнали петна от дезодорант

Ако имате засъхнало, старо петно от дезодорант по дрехите си, може би смятате, че всяка надежда е изгубена. Макар отстраняването на тези стари петна да отнема по-дълго време, то е постижимо. Просто накиснете дрехата в хладка вода за няколко часа, дори за през нощта, преди да третирате предварително и да изперете.

Премахване на петна от дезодорант с натурални средства

Натуралните и домашни средства за премахване на петна може да успеят да премахнат петната от дезодорант, но междувременно също така могат да увредят цвета на дрехите. Внимавайте и избягвайте да използвате определени домашни средства за премахване на петна като например стрит аспирин, перхидрол и лимонов сок, особено върху цветни дрехи. Перилният препарат Persil винаги е по-доброто решение, тъй като е създаден за премахване на петна.

Така че кажете „сбогом“ на смущаващите жълти и бели петна, причинени от Вашия дезодорант, с помощта на перилен препарат Persil.

Още продукти

  • Persil Universal Гел

    Persil Universal гел

  • Persil Color Гел

    Persil Color гел

  • Persil Sensitive Гел

    Гел Sensitive

Най-новото от Persil

  • Как да премахнете петна от мастило и химикал

    Как да премахнете петна от мастило и химикал

  • Как да премахнете петна от пот от ризи

    Как да премахнете петна от пот от ризи

  • Как да премахнете петна от кафе и чай

    Как да премахнете петна от кафе и чай