Skip to Content

Как да премахнете петна от кафе и чай

Кафето и чаят са основни напитки в много домакинства по целия свят. Независимо дали се наслаждавате на гореща чаша кафе сутрин преди работа или успокояваща чаша чай от лайка, тези напитки лесно могат да се разлеят и да съсипят дрехите Ви.

Премахването на петна от кафе и черен чай от дрехи е сравнително просто. Няма значение дали пиете зелен чай, еспресо или черен чай. Отстраняването на тези петна изисква следните стъпки.

Как да премахнете петна от кафе и чай

Премахване на петна от кафе и чай: Инструкции стъпка по стъпка

  • Отстранете излишната течност като попиете петното с чиста, суха кърпа;
  • Изберете препарат на Persil според цвета и типа на материята;
  • Третирайте предварително петното с препарата;
  • Изперете и изплакнете в не много студена вода;
  • Проверете дали петното е изчезнало.

Изберете препарат

Когато премахвате петна от дрехи, винаги проверявайте етикета, за да се уверите, че могат да се перат в пералня. Ако могат, и дрехите са бели, използвайте Persil Universal  за да премахнете петната. За цветно пране използвайте Persil Color. Ако материята е деликатна, използвайте специализирания перилен препарат Perwoll Wool & Silk.

Предварително третиране

Ако става дума за цветна дреха, проверете устойчивостта на цветовете преди да използвате перилен препарат на Persil. Попийте петното с чиста кърпа и премахнете колкото може повече течност. След това нанесете препарата върху петното. Ако петното е упорито, помислете дали да не смесите препарата с не много студена вода и да накиснете дрехата за няколко часа.

Изпиране

Когато става дума за премахване на петна от кафе и зелен чай, студената вода е по-доброто решение, както за накисване, така и за изплакване. Но когато изпирате, използвайте възможно най-високата температура, която не би увредила материята.
Можете да откриете тази информация на етикета с инструкции за третиране на дрехата.

Премахване на петна от кафе и чай от специални типове пране и материи

Независимо дали става дума за петна от кафе от ризи, панталони или чаршафи, изброените стъпки се много ефикасни. Но ако случайно разлеете кафе на повърхност, която не може да се пере в пералня като например голямата Ви завивка за спалня или върху дивана, по-добро решение е да третирате конкретната зона. Попийте течността, нанесете Вашия перилен препарат на Persil, след което изплакнете със студена вода. Попийте зоната, докато изсъхне.

Ако се опитвате да отстраните петно от специална материя, ще трябва да използвате различен перилен препарат и техника. Ако ризите Ви от полиестер и памук да могат да се перат в пералня, то коприната и вълната не могат. За тях е необходимо ръчно пране с Perwoll Wool & Silk.

Премахване на петна от кафе и чай от разноцветни тъкани и пране

Когато използвате перилен препарат на Persil или който и да е друг препарат за премахване на петна, винаги проверявайте устойчивостта на цветовете върху зона, която не се набива на очи, преди да третирате петното. Ако трябва да премахнете петна от кафе от бели дрехи, винаги използвайте Persil Universal, специално създаден за бели тъкани.

Премахване на петна от кафе и чай след като са засъхнали

Ако става дума за петна от кафе и чай, които са засъхнали, отстраняването им е малко по-трудно. За да премахнете стари петна от кафе върху бяла риза или панталон, накиснете ги в разтвор с не много студена вода и перилен препарат на Persil. Оставете ги поне за час. Може да се наложи да остане и през нощта. След това третирайте предварително, изплакнете и изперете според горните стъпки.

Домашни и натурални средства за премахване на петна от кафе и чай

Внимавайте с използването на домашни и натурални средства за премахване на петна от кафе и чай. За разлика от Persil Universal и Persil Color , тези средства не са създадени да отстраняват петна, и често могат да причинят повече вреда. Втриването на алкохол може да увреди влакната на някои деликатни тъкани, перхидролът може да промени цвета на материята, а оцетът може да разруши гумените и пластмасови части на пералнята Ви след дълготрайна употреба.

Не позволявайте на случайно разлетите чаши да развалят деня Ви. Премахнете петната от кафе и чай бързо с тези стъпки.

Още продукти

  • Persil Universal Прах

    Persil Universal прах

  • Persil Universal Гел

    Persil Universal гел

  • Persil Color Прах

    Persil Color прах

Най-новото от Persil

  • Как да премахнете петна от мастило и химикал

    Как да премахнете петна от мастило и химикал

  • Как да премахнете петна от пот от ризи

    Как да премахнете петна от пот от ризи

  • Как да премахнете петна от кафе и чай

    Как да премахнете петна от кафе и чай