Skip to Content

Как да премахнете петна от пот от ризи

Няма как да избягате от потта и изпотяването. Независимо дали тичате сутрин в парка преди работа или се намирате в доста стресова ситуация, изпотяването е нещо нормално. За съжаление, то има склонност да оставя жълти, отделящи миризма петна по ризите Ви, с които трябва да се справите бързо. Ето какво да направите.

Как да премахнете петна от пот от ризи

Типове петна от пот

Когато повечето хора чуят думата „пот“, се сещат за петна под мишниците. Но потта може да се появи почти навсякъде. Най-честите места са подмишниците, врата и гърба. Петната от пот в зоната под мишниците се забелязват повече поради бактериите в нашите подмишници. Тези бактерии реагират с протеините в потта и създават силна миризма.

Вашият дезодорант също може да предизвика петна. Макар да е създаден да потиска потта и да заличава миризмите ѝ, много дезодоранти съдържат алуминий, който може да реагира с потта и да доведе до бели петна.

Премахване на петна от пот от ризи: Стъпка по стъпка

Премахването на петна от пот от ризи не е особено трудно. Ето какво да направите.

  1. Проверете етикета на дрехата, за да видите дали ризата може да се пере в пералня.
  2. Изберете перилен препарат на Persil
  3. Сложете препарата на Persil
  4. Изперете на най-високата температура, която не би увредила материята.
  5. Проверете дали петното е изчезнало

Choose a Detergent

Before removing sweat stains, check if the fabric is washable. If it is, use Persil Universal Gel or Persil Universal Megaperls. For colored clothing, choose Persil Color Gel or Persil Color Megaperls. For outdoor and sport shirts you can use Perwoll Sport & Activecare 3D detergent. It will not only remove the sweat stain, but will also neutralize the odor.

 

Предварително третиране

Ако забележите петно от пот, действайте колкото е възможно по-бързо. Нанесете препарата за премахване на петна директно върху петното и го оставете да подейства за около 10 минути, така че той да проникне до влакната на материята. Ако петното е упорито, може също така да трябва да разтворите препарат във вода и да накиснете ризата в него.

Изперете и изплакнете

За разлика от другите петна, при тези не трябва да изплаквате препарата за премахване на петна от ризата преди да я поставите в пералната машина. Изперете на най-високата температура, която не би увредила дрехата, указана на етикета ѝ.

Проверете петното след изпиране

Когато цикълът на изпиране приключи, проверете, за да видите дали петното е още там. Ако личи, не слагайте дрехата в сушилнята, тъй като петното може да остане трайно. Вместо това повторете стъпките за предварително третиране и изпиране.

Как да премахнете петна от пот от бели ризи

Жълтите петна си личат доста върху бели ризи, така че премахването им бързо е от изключителна важност. Изберете препарат, който е създаден да се справя с кал и мръсотия върху бели дрехи, като например Persil Universal или Persil Power Гел.

Цветни спрямо бели ризи: Премахване на петна от пот

Избягвайте да използвате натурални и домашни средства против петна върху цветни ризи, тъй като те могат да увредят влакната или да променят цвета на ризата Ви. Вместо това използвайте Persil Color като перилен препарат.

Премахване на петна от пот от специални материи

Когато премахвате петната от пот от Вашите ризи, внимавайте за типа материя, от която е направена ризата Ви. Някои тъкани като например деним, лен, полиестер и памук са здрави и подлежат на силна центрофуга в пералнята. Други като коприна и вълна могат да се увредят, когато се пускат в пералната машина. Тези деликатни тъкани ще изискват ръчно пране.

Ще се изпотите, така че се уверете, че знаете как да се справите с това. Използвайте следните съвети, за да се отървете от тези грозни жълти петна по ризите Ви.

Още продукти

  • Persil Universal Гел

    Persil Universal гел

  • Persil Universal Прах

    Persil Universal прах

  • Persil Color Гел

    Persil Color гел

Най-новото от Persil

  • Как да премахнете петна от мастило и химикал

    Как да премахнете петна от мастило и химикал

  • Как да премахнете петна от пот от ризи

    Как да премахнете петна от пот от ризи

  • Как да премахнете петна от кафе и чай

    Как да премахнете петна от кафе и чай