Как се дозира правилно

Твърдостта на водата, дозата на перилния препарат и пералнята – кое е важно? При дозирането на точното количество перилни препарати трябва да вземете предвид няколко аспекта: колко твърда е водата, която се използва в цикъла на пране, колко е прането и колко е замърсено то.

Следващите съвети ще Ви помогнат да дозирате правилно перилните препарати, за да се минимизира влиянието върху околната среда.

Нашите препоръки

Върху всеки продукт Persil ще откриете препоръки за дозиране, разграничени за ниво на леко, средно и силно замърсяване. Ето защо сортирането на прането по нивото на замърсяване е важна стъпка за правилното дозиране на перилния препарат.

Колкото по-замърсено е прането, толкова повече перилен препарат трябва да използвате. Не забравяйте, че различното количество продукт зависи също и от това дали използвате гел, прах или капсули, затова винаги проверявайте опаковката на продукта, за да изберете съответната доза.

Информирайте се за твърдостта на водата, която използвате

Твърдостта на водата е различна в различните региони. За да изберете правилната доза перилен препарат, допитайте се за информация относно степента на твърдост на водата във водоснабдяваща компания във Вашия регион. След това лесно може да приспособите дозата на перилния препарат в съответствие с твърдостта на водата, като прилагате табличните инструкции на етикета на всеки продукт Persil.

Проверете размера на пералната си машина

Дозата, посочена на нашите опаковки, се основава на едно обичайно количество пране в машина с обем 4,5 до 5 kg. Ако машината Ви е с по-голям барабан, на всеки продукт Persil можете да откриете дозите, необходими за големи машини.

Вземете безплатен дозатор

За да определите правилното количество перилен препарат, се препоръчва използване на дозатор с подходяща скала. Дозатор за многократно използване може да бъде поръчан по-долу.

Да направим нашия свят по-чист

  • Нашите сертификати

    Нашите сертификати

    Henkel е пионер в разработването на щадящи околната среда перилни препарати и е първата компания, подписала Хартата за устойчиво почистване на A.I.S.E. (Международната асоциация на производителите на сапуни, перилни, миещи, почистващи и поддържащи препарати) през 2005 г. Компаниите, които се присъединяват към тази инициатива на International Laundry & Home Care Association (Международната асоциация на производителите на сапуни, перилни, миещи, почистващи и поддържащи препарати), се задължават непрекъснато да подобряват своите процеси и да докладват ежегодно за постигнатия икономически, екологичен и социален напредък по определени ключови показатели.

  • Отговорносттта на Henkel

    Отговорността на Henkel

    Като пионер в областта на устойчивостта, ние искаме да стимулираме новите решения за устойчиво развитие и да развиваме нашия бизнес отговорно и икономически успешно. Това включва всички дейности на компанията ни – заедно с цялата верига на ценности.