Микропластмаси

Подобно на вас, ние се грижим за чистите океани и морета. Поради тази причина ние се ангажираме нашите потребителски продукти да не причиняват навлизане на микропластмаси в околната среда.

surfactants

Ние разбираме, че микропластмасите са твърди, неразтворими пластмасови частици, които са с размер пет милиметра, или по-малки, и не са биоразградими. Те могат да  попаднат в реките и океаните чрез отпадните води и постоянно да се натрупват там.

Като първа и важна стъпка, ние не използваме „микрогранули“ в нашите продукти за пране по целия свят.

Тези материали са използвани преди в отделни продукти като частици за пилинг или абразивни частици.

Втората стъпка е, че от нашите потребителски продукти вече започнахме да премахваме непрозрачните вещества, които са направени от твърда синтетична пластмаса и преди са били използвани главно по естетически причини. От 2020 г. ще използваме само естествени или биоразградими непрозрачни вещества в нашите потребителски продукти по целия свят. Инициирахме и проекти за премахване на някои видове капсулиране на парфюми, които се обсъждат като микропластмаси, и които използвахме преди за създаване на дълготраен аромат с по-малко количество парфюм. Планът е да се заменят всички синтетични капсули на парфюм с биоразградими решения най-късно до 2022 г.

За да предотвратим неправилното изхвърляне на нашите опаковки от пластмасови продукти и по този начин замърсяването на океаните, ние се стремим към икономика със затворен цикъл за пластмасите, подобна на съществуващите системи за хартия и хартиени отпадъци. Ще продължим да увеличаваме възможността за рециклиране на нашите опаковки, като същевременно ще увеличаваме процента на рециклираните материали в тях.

Научете повече за микропластмасите на уебсайта на Henkel.

Да направим нашия свят по-чист

  • Нашите сертификати

    Нашите сертификати

    Henkel е пионер в разработването на щадящи околната среда перилни препарати и е първата компания, подписала Хартата за устойчиво почистване на A.I.S.E. (Международната асоциация на производителите на сапуни, перилни, миещи, почистващи и поддържащи препарати) през 2005 г. Компаниите, които се присъединяват към тази инициатива на International Laundry & Home Care Association (Международната асоциация на производителите на сапуни, перилни, миещи, почистващи и поддържащи препарати), се задължават непрекъснато да подобряват своите процеси и да докладват ежегодно за постигнатия икономически, екологичен и социален напредък по определени ключови показатели.

  • Натурални съставки

    Натурални съставки

    Persil работи непрекъснато върху устойчиви решения. Разгледайте иновациите – Persil Green Power – 100% ефективност при почистване, толкова зелено, колкото никога досега.

  • Отговорносттта на Henkel

    Отговорността на Henkel

    Като пионер в областта на устойчивостта, ние искаме да стимулираме новите решения за устойчиво развитие и да развиваме нашия бизнес отговорно и икономически успешно. Това включва всички дейности на компанията ни – заедно с цялата верига на ценности.