Как да пестим вода и енергия

Дребните неща може да доведат до големи промени! Почти 80% от консумираната енергия и отпечатъкът на CO2 на перилните препарати се употребява/отделят във фазата на използването, т.е. по време на процеса на пране у дома. Това се дължи най-вече на енергията, необходима за загряване на водата в пералната машина.

Малките настройки в избора на програма за пране и количеството пране в пералнята могат да допринесат много за по-голяма устойчивост.

Перете на ниски температури и намалете Вашето влияние за промените на климата

С течение на годините ние непрекъснато подобрявахме нашата формула Persil, за да осигурим ефективно изпиране вече и със студена вода.

С нашата формула Cold Wash можете да перете дрехите си на по-ниска температура и да се радвате на свежи, чисти дрехи, като същевременно спестявате всяка година от енергия. Избирайки да перете на 30°, можете да намалите с 50% ефекта, който вашата пералня оказва върху климатичните промени.

Зареждайте Вашата машина колкото е възможно повече и спестявайте от сметките за енергия

Зареждането на пералнята възможно повече помага не само да спестявате вода, но също и парични средства от сметките за енергия.

Като планирате прането си, сортирате и събирате текстилни изделия с подобна степен на замърсеност, можете да избегнете включване на пералня с барабан, пълен до половината, и така спестявате перилен препарат, а също и до 70% от годишната сметка за енергия.

Изчислете своя личен екологичен отпечатък

Отделете няколко минути, за да използвате калкулатора, разработен от Henkel и Института Вупертал (Германия), за да откриете как личните Ви решения повлияват върху въглеродния Ви отпечатък. С помощта на този калкулатор можете бързо да определите личния си екологичен отпечатък.

Да направим нашия свят по-чист

  • Нашите сертификати

    Нашите сертификати

    Henkel е пионер в разработването на щадящи околната среда перилни препарати и е първата компания, подписала Хартата за устойчиво почистване на A.I.S.E. (Международната асоциация на производителите на сапуни, перилни, миещи, почистващи и поддържащи препарати) през 2005 г. Компаниите, които се присъединяват към тази инициатива на International Laundry & Home Care Association (Международната асоциация на производителите на сапуни, перилни, миещи, почистващи и поддържащи препарати), се задължават непрекъснато да подобряват своите процеси и да докладват ежегодно за постигнатия икономически, екологичен и социален напредък по определени ключови показатели.

  • Отговорносттта на Henkel

    Отговорността на Henkel

    Като пионер в областта на устойчивостта, ние искаме да стимулираме новите решения за устойчиво развитие и да развиваме нашия бизнес отговорно и икономически успешно. Това включва всички дейности на компанията ни – заедно с цялата верига на ценности.