Ние разбираме, че микропластмасите са твърди, неразтворими пластмасови частици, които са с размер пет милиметра, или по-малки, и не са биоразградими. Те могат да  попаднат в реките и океаните чрез отпадните води и постоянно да се натрупват там.

Като първа и важна стъпка, ние не използваме „микрогранули“ в нашите продукти за пране по целия свят.

Тези материали са използвани преди в отделни продукти като частици за пилинг или абразивни частици.

Втората стъпка е, че от нашите потребителски продукти вече започнахме да премахваме непрозрачните вещества, които са направени от твърда синтетична пластмаса и преди са били използвани главно по естетически причини. От 2020 г. ще използваме само естествени или биоразградими непрозрачни вещества в нашите потребителски продукти по целия свят. Инициирахме и проекти за премахване на някои видове капсулиране на парфюми, които се обсъждат като микропластмаси, и които използвахме преди за създаване на дълготраен аромат с по-малко количество парфюм. Планът е да се заменят всички синтетични капсули на парфюм с биоразградими решения най-късно до 2022 г.

За да предотвратим неправилното изхвърляне на нашите опаковки от пластмасови продукти и по този начин замърсяването на океаните, ние се стремим към икономика със затворен цикъл за пластмасите, подобна на съществуващите системи за хартия и хартиени отпадъци. Ще продължим да увеличаваме възможността за рециклиране на нашите опаковки, като същевременно ще увеличаваме процента на рециклираните материали в тях.

 

Научете повече за микропластмасите на уебсайта на Henkel.

Да направим нашия свят по-чист

Нашите сертификати

Henkel допринася за устойчив отпечатък, като участва активно в дискусията на A.I.S.E., която работи за непрек. напредък на индустрията заедно с др. участв. производители на сапуни и пер. препарати.

Натурални съставки

Persil работи непрекъснато върху устойчиви решения. Разгледайте иновациите ни – Persil Green Power – 100% ефективност при почистване, но зелена, както никога досега.

Loading...

Отговорността на Henkel

Като лидери в устойч., целим да прокарваме нови реш. за устойч. разв., като същевр. продълж. да форм. бизнес отговорността ни. Тази амбиция обхв. вс. дейности на нашата комп. – по цялата стойн. верига.